Tips en Adviezen

Ondergrond

Een goede ondergrond  draagt bij aan de duurzaamheid van uw bestrating,bij een oprit is het van belang dat er een goede ondergrond van recycling of korrelmix de basis van het eindresultaat is.

De dikte van deze ondergrond is afhankelijk van de gesteldheid van de grond en dient in lagen aangebracht te worden en afgetrild te worden.

 

Bij het aanbrengen van het zand dient er rekening ermee gehouden te worden dat het zand van een goede kwaliteit te gebruiken,gewassen rivierzand is hier zeer voor geschikt. Het aanbrengen van schoon zand is ervoor om te verkomen dat het zand de oppervlakte van de steen niet vervuild.

 

Het leggen van natuursteen dient op een geheel andere wijze te gebeuren dit om problemen te voorkomen.

Stenen leggen zonder voeg is bouwkundig niet toegestaan,dit houdt verband met de temperatuursverschillen die optreden,tevens is de voeg ervoor om de eventuele maatverschillen in de tegels weg te werken.

 

Afwatering

Ter bevordering van het afvoeren van het regenwater is het van belang om het terras op afschot te leggen.

Het afschot dient minimaal ca. 1,5 cm per lopende meter te zijn en altijd van de woning af.

Afschot is bedoeld om regenwater af te voeren en water zo min mogelijk kans te geven om in de bestrating te dringen. Vochtige bestrating is gevoeliger voor aanslag, vervuiling en vorstschade.

 

Stabilisatie

Tegels dunner dan 3 cm dienen in een gestabiliseerd zandbed gelegd te worden.

Hierbij moet men rekening houden dat er bij natuursteen uitsluitend drasscement gebruikt wordt i.v.m. eventuele verkleuringen van de natuursteen.

 

Bestellen van sierbestrating

Indien u sierbestrating uitzoekt denk er dan aan dat als u een bepaalde steen uitzoekt bij nat weer er anders uitziet bij droog weer, bij nat weer zijn de kleuren intenser. Houd ook rekening met de toepassing van de stenen, niet alle stenen zijn geschikt voor een oprit.

 

Mengen

Indien u meerdere pakken krijgt afgeleverd,dient u deze te mengen door de stenen van verschillende pakken van boven naar beneden te pakken,dit om een optimale kleurnuancering te verkrijgen.

 

Verwerking

De materialen dienen gecontroleerd te worden voor verwerking. Eenmaal verwerkte materialen worden beschouwd als geaccepteerd. Nadien wordt reclameren niet geaccepteerd.

 

Aftrillen

Deklaagstenen dienen afgetrild te worden met een rubberen mat dit om eventuele beschadigingen te voorkomen. Tegels die gecoated zijn nooit aftrillen, beschadigingen aan deze tegels zijn niet meer te herstellen.

 

Reinigen

Reinig uw sierbestrating nooit met een hogedrukreiniger. Door het gebruik van een hogedrukreiniger beschadigt u de stenen,hierdoor hecht zich vuil sneller aan het oppervlakte.

Poets uw sierbestrating regelmatig door middel van schrobben. Algen en mossen komen voor op schaduwrijke en vochtige plekken, dit zijn oppervlakkige begroeiingen hiervoor zijn producten te koop.

scroll back to top

Dorpstraat 28

6373 JD Landgraaf

Tel 045-5311200

Fax 045-5330014

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.